Top hledané
Výsledky (0)
Marni je velmi specifickou značkou se specifickou klientelou. Řada jejích modelů je v běžném životě těžko nositelná, zato plná kreativity. Stejně tak je tomu u podzimní kolekce FW 2018/2019.

Šokující Marni FW18/19: Troufnete si na kolekci z vinylu?!

Martina Šmalclová
10. března 2018
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Speciální rubrika
Marni FW 2018/2019

Podzimní inovace Marni: Vinylová nemusí být jen deska!

Obtížně byste hledali návrháře, jehož kolekce jsou tak bohaté na barvy, vzory, materiály, střihy i objemy. A jako by to nestačilo, Marni přichází s další podzimní inovací – vinylem. Říkáte si, že ten patří spíše na desky? Francesco Risso, kreativní ředitel Marni, se Vás pokusí podzimní kolekcí přesvědčit o opaku.

Vyberte si a srovnejte názory proti proudu:
Klikněte zde
Martina Šmalclová
módní redaktorka
Klikněte zde
Ornella Koktová
modelka
Móda proti proudu

Názor PROTI PROUDU: Martina Šmalclová

Marni tvoří luxusní módu, ta však není pro každého

Luxusní Marni již několikrát předvedl, že jeho kousky nejsou pro každého. Vyžadují notnou dávku odvahy a především atypický módní vkus. Právě poslední inovace – vinyl – si zcela jistě nenajde zalíbení u každého. Francesco Risso tenhle nestandardní materiál aplikoval jak na sukně, tak kabáty. Střídmosti se nedržel ani v otázce barev a vy tak můžete vybírat například z hnědé, černé, modré nebo zelené.  

Sázka na maxi objem a vrstvení nevyšla, pod tíhou kreativity se vytrácí vlastní osobnost

Maxi objem aplikoval Francesco Risso na kalhoty, kabáty, kostýmky i doplňky. K nejvýraznějším kouskům patří kabelky, které však díky své monstróznosti vypadají spíše jako pytle na odpad nežli luxusní doplněk.

Přemíra vrstvení a příliš volné oblečení evokující homeless look vyvolávají otázku: Kdo to vlastně je pod vším tím oblečením?

Prodej secesní vily, Praha východ - 609m
Prodej secesní vily, Praha východ - 609m, Okolí Prahy

Jediným oslňujícím kouskem kolekce jsou růžovo-červené šaty, které jdou svou vlastní cestou

Jediným skutečně nádherným kouskem z celé Marni kolekce jsou růžovo-červené šaty z luxusního hedvábí, které se zcela vymykají maximalistickému konceptu. Střih, materiál, vysoký rozparek a aplikace v podobě zlaté spony dodávají šatům punc luxusu. Tohle se povedlo!

Martina Šmalclová

Názor PROTI PROUDU: Ornella Koktová

Marni máš to marné…

Ach jo, tohle je i na mě velký blázinec. Jasně, kdyby měl někdo za úkol sehnat dresy pro roztleskávačky psychiatriské léčebny v Bohnicích, určitě by si zde vybral. Tohle by bylo i na Sigmunda Freuda moc!

Je mi to vážně líto, ale nenašla jsem jedinou věc, která by mi dávala smysl či se mi alespoň trochu líbila. Buďto vidíme pestrobarevné kočičí kabáty jako pro ty utrápené ženské, které mají dvanáct a více koček, nebo šaty určené spíše pro lidi s rozdvojenou osobností.

Bolí mě z toho hlava, oči a možná i vlasy. Říkám stop lupům na rolácích a značce Marni jako takové.

Ornella Koktová
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze