Top hledané
Výsledky (0)
Nová haute couture kolekce Dior je na světě a luxusní ikonická značka v Paříži odhalila, jakou cestou se chce vydat!

Nový haute couture! Dior představil smršť černé a domeček pro panenky

Martina Šmalclová
03. července 2019
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty

Tohle tu ještě nebylo!

Jen těžko byste našli v historii Dioru kolekci, pro kterou se stala nesmrtelná černá natolik klíčovou. Kromě jednoho modelu v bílé, několika metalických rób a kuriózního modelu v podobě domečku pro panenky, totiž nic jiného v haute couture AW 2019/2020 nenajdete!

Vyberte si a srovnejte názory proti proudu:
Klikněte zde
Martina Šmalclová
módní redaktorka
Klikněte zde
Ornella Koktová
modelka
Móda proti proudu

Názor PROTI PROUDU: Martina Šmalclová

Čas na změnu: Je oblečení moderní?

Maria Grazia Chiuri, kreativní ředitelka Dior, svou kolekcí vyzývá k velkému zamyšlení. Přehlídku otevřela bílým modelem s poselstvím: Are clothes modern?, které vychází z eseje spisovatele Bernarda Rudofského. Ten považoval příliš mnoho konvencí za zbytečné a dokonce škodlivé. Co to znamená? Přišel čas redefinovat svět haute couture!

Pronájem bytu 1+kk, Praha 6 - Bubeneč - 53m
Pronájem bytu 1+kk, Praha 6 - Bubeneč - 53m, Praha 6

Černá klasika s kapkou luxusu

Své nezastupitelné místo má v nové kolekci luxusní krajka, síťovina, brokát nebo lesklé hedvábí. Právě po těchto materiálech Maria Grazia Chiuri ve velkém sáhla.

Haute couture AW 2019/2020 vévodí minimalismus a jednoduchost, přesto kreativní ředitelka zůstala věrná některým charakteristickým rysům módního domu Dior, především siluetám.

Závěr patřil umění a Penny Slinger

Třešničkou na dortu se stal závěrečný zlatý model v podobě domečku pro panenky. Jeho autorem je umělkyně Penny Slinger, jejíž tvorba je spjata se surrealismem, architekturou a feminismem. Tomu my říkáme grandiózní finále!

Martina Šmalclová

Názor PROTI PROUDU: Ornella Koktová

Není moc velkým tajemstvím, že černá barva nikdy nevyjde z módy. Navíc je mojí nejoblíbenější barvou. Možná i právě díky tomu jsem absolutně unešena novou kolekcí haute couture od Christian Dior. Klasické síťky přes obličej, barety a nízké sandály v takovém stylu, že si je člověk může vzít i večer do společnosti. Zkrátka sen všech dívek a žen co měří 180+ cm…

Mým absolutním favoritem je model s dlouhým černým kabátem s “prostřihnutými” rukávy, který vespod skrývá rafinované krajkové šaty končící až u kotníků. A ten baret se síťkou!!! Doufám, že se tento klasický trend skutečně vrátí zpátky do ulic. V tomto modelu si můžete zajít na rande ve stylu “tajemná femme fatale” i na velice elegantní koktejl party v centru města...

A třešnička na dortu? Večerní róba, která se z pudrové postupně přes metalickou zlatou ztrácí v temně černé… Asi tak by mělo vypadat moderní pojetí šatů na Ples v Opeře! Nádherné!

Ornella Koktová
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Christian Dior
30 Avenue Montaigne, 75008 Paris, Francie
+33 1 40 73 73 73